March 19, 2013

Babysitter Umar aka Mama

Hahaha aku mmg xboleh lg la bahasakan babysitter tu mama tp aku coba ye. Alhamdulillah sebulan lebih da Umar Mama jaga.. so far (i know it's still too early) aku mmg xde masalah la dgn akak tu. Takde pape issue pon. Alhamdulillah Allah mudahkan. Tau die syg Umar dan Umar pon da kenal die bile pagi2 aku anta, dia sambut Umar tegor Umar.. "Assalamualaikom adik..Umar Hasif ape kabar?" Umar mesti sengih2 menggelinjat:) ade la smnddu tu Umar mcm ngada2 nk bdukung je sblm ni xpenah. so mama tu ckpla depan aku dengan nada super lembut *insert sendiri* "Umar nangis Ma balun nanti.." dlm hati aku.. ha? nk balun umar? hahah bunyik je kasaq tp aku yakin die xbalun. mcm byk kali gakla aku dgr tp yg last die ckp die smabung dgn .. " dok aihh Ma ckp je Ma xbuat betol2.." aku rasa yg tu ayat utk aku! hahahaha!! aku mmg check semua badan Umar tiap2 hari lepas amek die. TAPI! check kat umah sendiri ye jgn check dpan akak tu! duh! hahaha! Ada sekali tu aku selalu perasan akak tu selalu lipat lengan baju Umar. Maybe sebab panas. Tapi mata aku ni xleh tgk lengan baju tu berlipat.. aku TERRR.. lagi sekali ye TERBETULKAN BALIK lengan baju tu separoh jln je pastu aku stop buat2 beborak dgn Umar :P in a way it's like telling akak tu 'kenape dilipat lengan bj ni..xpyah ye xpyah.." Masa mula2 anta aku gtau akak tu jgn bg air kosong. as predicted die tny kenape. aku ckp doktor Umar pesan jgn bg selagi bln 6bln. Umar xde doktor personal pon. haha! 2-3hari die tny lg aku explain la pape yg ptot. Finger crossed- die tak bagila harapnye. pastu die ade mention betapa seronoknye bdk die jaga dlu bile bg die mkn ubi lenyek masa umur 3bln, besar umar la.. so aku ye kan je.. dan smbung dgn.. "Umar kena tnggu 6bln ye kak.." so far aku rasa akak tu phmla dan ikot instruction. Umar seems happy dan takde pape pelik kt die. Tapi smnggu ni Umar naik ruam panas. da bwk g klinik doktor ckp ruam biasa. biasa budak ruam2 manja.. psal bdk yg akak tu jaga yg xmo kawan dgn Umar tu die da coba2 nk main dgn umar dgn menyentuh Umar menggunakan satu jari. ok that's good progress. jgn dicucuk sudah. See, dealing with babysitter mcm2 kene jaga. satu lagi aku lupe nk consider sblm anta umar, bile babysitter ade prob smpai xboleh nk jaga anak kite for any days kite pon kene consider dan dah jadi part of our prob as well! sedara die meninggal aku kenala amek EL jaga umar, mak metua die tenat kt hosp aku terpaksa abeskan kelas cepat bekejar amek umar, lagi satu bile amek umar ptg mesti jgn lambat! plg lewat 5.30pm! husband ajar mcmtu sbb we'll never know die ade plan nk g tesco ke, nak g psar mlm ke, nk pegi spa ke..so kene consider people's time. Respect people's time! ok tu je bye!

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)