June 12, 2011

Lamanya.

Lama gile tak tulis blog. Honestly lpas kawin keinginan nak berblog sudah byk kurang. Totally opposite masa sblm kawin. Sbb dlu sibok survey psal wed prep, but now mcm da tade sbb plak nk blog hopping. Sbb tu jgk dkat 2miggu tak bukak laptop! broadband byar je tp xbrape gune. Pg ni laptop buat hal sbb da lame sgt xbukak! so skang dpt je bkk tros nk tulis blog. haha long intro. next!

Alhamdulilah da 2bln kawin;) what I can say I can only bsyukur dikurniakan hari2 yang menggembirakan with Dude by my side. Plus cuti skola plak 2weeks! and it just ended today. So Dude da blk kedah and our routine starts again as usual. every week blk umah mak and makan sdap2 dan byk2. huhu. Ye sy kembali menggemok. sumpah la xjaga mkn langsong dah! skang da rase nk start jaga mkn blk. bkn nk kurus kering pon, ckopla pkai bj kurong tak ketat. selamba je student lama aku tego, "miss pregnant ye?" di hari aku rasa aku gemok gile pkai bj kurong. mmg ketat di perot tp i xpregnant lagi dear! hahaha! dats it! diet is on! slalu pon cmnila, ade org tego gmok br nk gelabah diet.

Tlaking about being pregnant, sometimes aku rs mcm proses nya sgt complicated. its all about timing. but again semue atas ketentuan Allah. Kalau jadi dgn izinNYA, maka jadilah. so for the past 2months I've been so sensitive about my body. calculating the ovulation period, reading about this and that. I am trying to chill but! u know what i mean (mcm joe flizzow slalu ckp). friends said jgn pkir kan sgt, relax2 je. sometimes things happen when we least expect. ha btol ke ni? dats what i'll do this month tp tgk da tulis ni kt sini. mane nk relax? hahaha! taklah, saje nak share. interesting to know about this though. i know its too soon to predict everything, too too soon. tp mak (mother in law) mcm da byk kali ckp,"sunyi umah ni tade bdk" hah! ape tu? a hint? hehehehehe.. fam dude blom ade cucu lagi mayb thats why. compare dgn family aku yg da ade 10cucu!

Doa kami tiap2 lpas solat tak penah putus minta dimurahkan rezeki. what I know for the time being I'm so happy and grateful to know that I'm his wife and he's my husband and I'm enjoying every moment. Tq Dude for the great 2months. U r such a great husband. Oh btw, Ibu marah pngil Dude "awak" hahahah! die siap bagi suggestion kalau tanak pngil 'abang' pngil la - B, Hubby, Sayang, Honey, Darling! HAHAHAHA! even mak pon perasan aku xpngil Dude mcm isteri2 org lain pngil husband dieorg. Heee.. nantila ye. sbb Dude yang tamau aku pngil die abang sbb nnt die pngil aku ADIK!

ok nak peg jusco. sorang2. tata!

4 comments:

miss nugget said...

owh .. saya sampai sekarang masih lg panggil en.hubby awak..hahaha...ade geng rupenye....

Anonymous said...

Mule2 mmg la geli2 klu nk panggil abang or sayang, tp lame2 nnt best! Glad dat u guys r stil honeymooning..kamu akan pregnant la.. Bile? Only Allah knows.. So, keep on praying bebeh!

MOmmy Iman said...

chill babe!!
pray 4 u
xyah fikir sesangat k
tension2 nnt x jd
heh.muahaha~

pjOyrawks said...

hehe ok thanks korang:) mmuah!!