April 13, 2010

Selamat.

Alhamdulilah. Semua dah selamat. Sampai jugak penang wpon xmsok pulaunya..huhu. Penat sangat, aku da lame xtravel jauh..selalu sg.buloh-s.alam ni ke penang yang 5jam.isk2. tapi demi masa depan aku gagahkan jugak.huhu... aku sangat amat nervous pagi interview tu. pakai mascara pon comot2, kunyah roti pon berterabor, beri plak 2kali, bnapas huru hara. pastu ckp ngan ibu, "sangat nervous la bu.." lalu ibu mjwb," ko nervous? da brape interview da peg, ptot da tade nervous!" ok ibu sangat membantu. hehe. The interview was ok... agak fun funny fun fun. Da la aku salah bace, die tules dalam surat syarahan pendek ingat short speech rupanya mock teaching! syarahan - lecture- teaching..geddit? ye aku je yang tak geddit! maka berketuntangla aku malam before interview dalam hotel siapkan slides nak ngaja, esoknya masuk bilik interview dia cakap tak payah ngaja, mari berbual2 je. NICE! in the middle of the interview tiba2 panel tukar cakap b.melayu! uik! susah ok nak cakap melayu secara formal, tergagap2 macamla English 1st language! damn! sebelum nak masuk bilik interview berbual2 la dengan bdk2 lain dtg interview jgk, bila tanya kenape mntak penang semua jawab, dekat dengan parents, hometown sini etc... tiba2 terpikir, aku jela yang pegi jaoh dari ibu abah? hmm pastu sedih. Aku bukan lari dan sengaja nak jaoh. I believe my future is there with him. ibu abah pun paham (without saying about it). Tapi baru 1malam kt sana aku da rindu macam2 kat sini. How? isk... jangan mngelabah sangat, dapat pon belum lagi.

Hope for the best. Sekarang perlu focus final project yang due nextweek!!! *scream*

6 comments:

pya said...

hmm...future needs sacrifices...insyaAllah..things will be fine mok..aku doakn mok..

pjOyrawks said...

terima kasih kawan:)

Din Khudri said...

insyalaah selamat...

asyfa jah said...

jgn risau la kak..
cn4m dpt.
huahua..
nnty dh kawen ta kn la nk duk jaoh2..hahha

pjOyrawks said...

hahaha..btol2..pndai cik pekjah ni..eyh apsal akak xleh msok blog ko?

Din Khudri said...

dikkkk saya dah letak sketch tu kat blog saya .. tengok tahu